De Braziliaanse vermogensbeheerder Hashdex heeft ‘s werelds eerste crypto exchange-traded fund (ETF) gelanceerd, de Hashdex Nasdaq Crypto Index ETF.

De Braziliaanse vermogensbeheerder Hashdex heeft ‘s werelds eerste crypto exchange-traded fund (ETF) gelanceerd, de Hashdex Nasdaq Crypto Index ETF. Het fonds, dat beschikbaar is voor verhandeling op de Bermuda Stock Exchange (BSX) voor geaccrediteerde niet-Amerikaanse beleggers, biedt een eenvoudige oplossing voor institutionele beleggers om blootstelling te krijgen aan de cryptocurrency-markt.

 

De ETF is ontwikkeld door Nasdaq en Hashdex en volgt de Nasdaq Crypto Index (NCI). De index, die wordt bijgehouden door CF Benchmarks, de berekeningsagent van Nasdaq en driemaandelijks opnieuw wordt uitgebalanceerd, is ontworpen om het investeringslandschap van de cryptocurrency-markt weer te geven door middel van strikte toelatingscriteria.

 

 

“Met ondersteuning van Nasdaq, Nasdaq’s rekenagent CF Benchmarks, en BSX, zijn we verheugd om ‘s werelds eerste crypto ETF op de markt te brengen. Dit is een geweldige prestatie die de volwassenheid van de cryptocurrency-markt laat zien, die een veel hoger niveau van respect in 2020, ” zei Marcelo Sampaio, Chief Executive Officer van Hashdex. “Het product zou ook de intrede van institutionele beleggers in crypto moeten versnellen, een trend die de afgelopen maanden een ongelooflijk momentum heeft gekregen.” crypto nieuws vandaag ontdekken online.

 

Te midden van de groeiende belangstelling van investeerders, keek Hashdex naar BSX in het licht van de geavanceerde regulering van de markt voor digitale activa door Bermuda. In september 2020 kondigde BSX de goedkeuring aan, waarmee een nieuw tijdperk in de wereldwijde markt voor cryptocurrency werd ingeluid.

 

“Institutionele interesse in Digital Assets groeit snel, wat de creatie van een aanpasbare industriestandaardindex vereist die zowel een nauwkeurige weergave van de markt kan zijn als een relevante benchmark blijft naarmate de activaklasse ouder wordt”, aldus Stephen Koshansky, hoofd van Digital Asset Index Products. en onderzoek bij Nasdaq. “Nasdaq heeft nauw samengewerkt met Hashdex om criteria te ontwerpen voor een op regels gebaseerde methodologie die volgens ons deze doelstellingen bereikt.” crypto kopen app mobiel mogelijk nu.