Zo koopt u een tweedehandswagen

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van een tweedehands auto, zorg er dan voor dat u een uitstekende keuze maakt om jarenlang hoofdpijn te voorkomen. Met hulp van autojournalist Wilmer Müller hebben we de ultieme gids samengesteld over hoe je slim een gebruikte auto koopt.

 

1. Bepaal uw budget en behoeften

“Wees realistisch over wat u zich kunt veroorloven en houd u aan uw budget. Overweeg eventuele reparaties die u moet doen en de toename van brandstof als dit heel anders is dan wat u momenteel rijdt. Denk aan uw levensstijl en wat u nodig heeft op het gebied van binnenruimte, afwerkingen etc. Als u een inruil doet, zoek dan uit wat de inruilwaarde van uw auto is en accepteer nooit de eerste prijs. Verschillende dealers bieden verschillende incentives zoals cashback. De ideale auto om te kopen is een demo model van 6 maanden tot 1 jaar oud, met een kilometerstand van 10.000-15.000km. ”

 

2. Houd uw opties open

“Stel een shortlist op van gewenste auto’s. Stel uw hart niet op slechts één model – overweeg en test minstens drie opties.”

 

3. Doe je huiswerk

“Als je geïnteresseerd bent in een bepaald automodel, lees het dan in autobladen en online forums. Chat met vrienden met vergelijkbare auto’s. Om een idee te krijgen van de dagwaarde van de auto, moet je zeker een ovi check laten doen bij de RDW.”

 

4. Onderzoeksonderhoud

“Vraag eens wat een typische service kost als de auto niet meer onder een motorplan valt. Overweeg uw locatie en of u gemakkelijk toegang heeft tot servicecentra. Als u bijvoorbeeld bepaalde modellen koopt, vindt u hun onderdelen mogelijk alleen in de grote steden, wat honderden kilometers kan zijn van waar u woont. “